دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته ادبیات فارسی
با عنوان :
زبانزد یا ضربالمثل
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
زبانزد یا ضربالمثل سخنی است کوتاه که به صورت نظم یا نثر با هدف بیان مفاهیم اخلاقی و حکمت بین مردم رایج است. ارزش شناخت ساختار و محتوای زبانزدها آگاهی از دانش عامۀ مردم است. شرایط زندگی، خواستهها وآرزوهای مشترک باعث پیدایی زبانزدها با بنمایه و محتوای مشترک میشود. زبانزدها در شناسایی تاریخ، زبان و فرهنگ نقش مهمی دارند. با مطالعه و شناخت زبانزدهای عامیانه میتوان عوامل تأثیرگذار بر رفتارهای فردی، اجتماعی، قشربندی طبقاتی و باورهای اندرونی مردمان پیبرد. با بررسی ساختار زبانزدها میتوان چشماندازهای نگرش مردم، طبقهبندی گرایشهای قومی، باورها و رویکردهای فرهنگی و اجتماعی را نشان داد، این طبقه بندیها شامل موارد زیر میباشند: زبانزدهای اخلاقی، اجتماعی، شخصیتی، خرافی، اقتصادی و تقدیرگرایی که هر کدام نشانه گونهای از تفکر صاحبان زبانزدهاست. این پایاننامه افزون بر طبقهبندی محتوایی، به بررسی و تحلیل زبانزدهای منطقه لشت نشاء بر پایه بازتاب واقعیتهای اجتماعی میپردازد.
کلیدواژهها: زبانزد لشت نشاء، واقعیتهای اجتماعی، طبقه بندی، فرم، ساختار، نشانه.
فصل اول: کلیات تحقیق
1-1مقدمه
مطالعات فرهنگی که بر پایه دانشهای نوین استواراست، تاکید دارد که فرهنگ والا و پست، هر دو به یک اندازه میتوانند حقایق اجتماعی را بازتاب دهند. بنابراین فرهنگ عامیانه دارای ارزشهای علمی و شناختی است. همانطور که لوکاچ میگوید ادبیات بویژه ادبیات رئالیستی بالزاک، سولژنیستسن ودیگران به خوبی میتوانند طبقات متفاوت جامعه را بازتاب دهند، (نک، زرافا، 1386: 26 و…). ومسائل آنها را درامور زندگی، معیشت، بهداشت وغیره نشان دهند و بهویژه دوقشر رودرو، فرادست و فرودست چون ارباب ورعیت، کارفرما وکارگر را معرفی نمایند. این آثار مستقیم یا نامستقیم به مسائل کلی جامعه میپردازند که گاهی حقایق جزئی آن را نیز بازتاب میدهند. یعنی از دیدگاه لوکاچ، ادبیات هم مسائل کلی دو قشر و دوطبقه متخاصم را نشان میدهد وهم جزئیات دیگر اجتماعی چون قشرها واصناف دیگر جامعه ونیز روابطه آنها را با هم بازگو میکند، ولی لوکاچ میگوید ادبیات باید به طور کلی به حقایق دوگانه فرادست و فرودست ببردازد.
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 179
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1