عنوان کامل پایان نامه :
بررسی مفاهیم در شرکت های تجاری
تکه هایی از این پایان نامه :
) اهلیت شرکت
ماده ۵۸۸ قانون تجارت شرکت را دارای کلیه حقوق و تکالیفی داشته که مورد اشخاص حقیقی صادق است. این حقوق و تعهدات شرکت در امور تجارتی جلوه میکند. شرکت از این لحاظ وضعی بهتر از اشخاص حقیقی دارد. زیرا شرکت را نمیتوان مجنون یا صغیر تلقی کرد: اموری که ذاتی اشخاص حقیقی است و موجب حجر آنان میشود. شرکت تجارتی حقوق و تکالیف خود را بدون تشریفات خاص و درست بههمان طریقی که انسانها عمل میکنند، انجام میدهد؛ ازجمله میتواند هبه و انتقال بلاعوض اموال را قبول کند. رویه قضایی فرانسه هم این مطلب را پذیرفته است[۱] و در حقوق ما نیز این امر بلا اشکال است؛ زیرا در این مورد ممنوعیتی در قوانین ایران وجود ندارد[۲]. همچنین شرکت تجارتی میتواند بهعلت ضرر و زیانهای مادی وارد به خود، علیه اشخاص ثالث اقامه دعوا کند و اشخاص ثالث نیز میتوانند به این سبب، شرکت را تحت تعقیب قرار دهند. رویه قضایی فرانسه، شرکت را حتی در مطالبهی ضرر و زیان معنوی محق دانسته است[۳]. بهنظر ما، تحت شرایط حقوق عام، در حقوق ما نیز باتوجه به اطلاق ماده ۵۸۸ قانون تجارت، چنین امری مجاز است.
معذکر، اهلیت شرکت تجارتی مطلق نیست، بلکه اولا همانطور که ماده ۸۵۵ قانون تجارت پیشبینی کرده است شرکت نمیتواند حقوق و تعهداتی داشته باشد که خاص انسان است؛ ثانیا اهلیت شرکت محدود به موضوع مندرج در اساسنامه آن است و این موضوع باید حین تشکیل شرکت معین شود. البته این موضوع قابل تغییر است، ولی تغییر آن جز با تغییر اساسنامه میسر نیست و درنتیجه، هنگام تغییر باید شرایط راجعبه تغییر اساسنامه را در تغییر موضوع رعایت کرد؛ ثالثا هرگاه شرکت ورشکست شود، دیگر حق انجام دادن اموری را که در اساسنامه به او اجازا داده شده بود، ندارد و فقط میتواند معاملاتی انجام دهد که برای امر تصفیه ضروری است.
چون شرکت نمیتواند آنطور که درمورد اشخاص حقیقی صادق است، ارادهاش را بر قبول تعهد و یا مطالبه حق ابراز کند، این امر را از طریق اشخاص حقیقی که اراده آن را بر عهده گرفتهاند، انجام میدهد. ابراز اراده شرکت از طریق نهاد تصمیمگیرنده (مجامع عمومی) و نهاد اجرا کننده (مدیران) انجام میشود: تصمیمی که نهاد اول اتخاذ میکند بهوسیله نهاد دوم اجرا میشود. نمایندگی شرکت الاصول هنگامی دارای اثر خواهد بود که نهاد تصمیمگیرنده یا اجراکننده بهطور قانونی انتخاب شده و درحدود اختیارات قانونی خود عمل کرده باشد؛ اما از آنجا که معاملات تجارتی ایجاب میکند که در این معاملات به حقوق اشخاص ثالث توجه بیشتری بشود، در پارهای موارد، مقررات قانون مدنی درمورد وکالت دربارهی نهادهای شرکت تجاری اجرا نمیشود.
د) اقامتگاه شرکت
هر شرکت تجاری به دلیل داشتن شخصیت حقوقی، دارای اقامتگاهی است که مستقل از اقامتگاه شرکاست و باید معین شود فواید تعیین اقامتگاه شرکت عبارتند از:
۱) هرگاه قانون برای تاسیس شرکت در محلهای خاص (مثل مناطق آزاد تجاری) تسهیلاتی (از جمله تسهیلات مالیاتی) معین کرده باشد، اثبات وقوع اقامتگاه شرکت در این محلها مزایایی در بر دارد.
۲) اقامتگاه شرکت معین میکند که شرکت تابعیت چه کشوری را دارد.
۳) دادگاه صلاحیتدار برای صدور حکم ورشکستگی شرکت، دادگاه محل اقامت خود شرکت است (ماده ۴۱۳ ق.ت). برای صدور حکم ورشکستگی شرکت، طلبکاران فقط باید به دادگاه محل اقامت شرکت مراجعه کنند.
۴) برای اقامهی دعوا علیه شرکت نیز طلبکاران علیالاصول میتوانند به دادگاهی مراجعه کنند که اقامتگاه شرکت در حوزه آن واقع است.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
- آیا شرکت های تجاری دارای شخصیتی مجزا و مستقل از شخصیت اعضای خود می باشند؟
- آیا شرکت های تجاری می توانند طرف حق و تکلیف قرار گیرند؟
- آیا ورشکستگی شرکت های تجاری تاثیری در ورشکستگی شرکا دارد و یا بالعکس؟
- آیا در صورت تغییر وضعیت حقوقی شرکت باز می توان برای وصول طلب به شرکت مراجعه کرد؟
- آیا پس از تصفیه شرکت می توان علیه شرکت اقامه دعوا کرد؟
متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود
برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد
می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 186
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1