کلیات تحقیق
دلایلی مانند رشد جمعیت، توسعهی صنعت، افزایش شهرنشینی و ارتقاء شاخصهای رفاه در زندگی بشر باعث افزایش روزمرهی مصرف انرژی در جهان شده است. در نتیجه تقاضای استفاده از سوختهای فسیلی نیز هر روز بیشتر شده که به نوبهی خود باعث ایجاد آلودگیهای متعدد میشود و عواقبی از قبیل گرم شدن کرهی زمین، ذوب شدن یخهای قطبی، بالا آمدن سطح آبهای جهان، از بین رفتن گونههای جانوری و گیاهی و … شده است. همچنین این آلایندهها علاوه بر تأثیرات مخرب فوق باعث ایجاد انواع بیماریها شده است. و این مسائل موجب نگرانی بشر شده و محققان را بر آن داشته است که برای مشکلات فوق چارهای بیاندیشند. بنا به دلایل فوق صرفنظر کردن از سوختهای فسیلی در حال حاضر ناممکن میباشد ولی میتوان ترتیبی اتخاذ کرد که وسایل مصرف کنندهی انرژیهای فسیلیِ بهینه شده با استفاده از سوختهای با کیفیت، آلایندههای کمتری تولید کنند. در این راستا محقق در زمینههای متعددی فعالیتهای مفیدی انجام دادهاند. که ازجملهی آنها میتوان به بهبود کیفیت سوختهای فسیلی از جمله بنزین موتور اشاره کرد. طبق اعلام سازمان محافظت محیط زیست بخش زیادی از آلودگی کلانشهرهای کشور مربوط به آلایندههای خودروهای سبک بنزین سوز میباشد.
بنزین یکی از مهمترین محصولات تولید شده در پالایشگاههای نفت میباشد که به عنوان سوخت خودروها مورد استفاده قرار میگیرد. بنزین مخلوط پیچیدهای از صدها ترکیب فرار و قابل اشتعال مشتق شده از نفتخام با 4 الی 12 اتم کربن و نقاط جوشی در محدودهی 30 الی 220 درجهی سانتیگراد است[1]. این ماده در کشورهای مختلف نامهای مختلفی ازجمله گاز، گازولین، پترول، اسپیریت و … دارد. مؤسسهی استاندارد ASTM[1] تعریف زیر را برای بنزین ارائه داده است:” نفتای پالایش شدهای که ترکیبات آن اجازه میدهد بعنوان سوخت در موتورهای درونسوز مورد استفاده قرار گیرد.”
بطور معمول بیش از 45% نفتخام به بنزین تبدیل میشود که حاکی از اهمیت و تقاضای زیاد این ماده میباشدو این حجم مصرف، مسألهی کیفیت و کنترل کیفیت را جهت نیل به اهدافی از قبیل بهبود عملکرد موتورهای بنزین سوز، افزایش عمر قطعات و از همه مهمتر عرضهی سوخت استاندارد جهت کاهش آلایندههای خارج شده از موتور را با اهمیتتر مینماید.
این پایاننامه تلاشی ناچیز جهت ارتقـاء کنترل بر کیفیت فراوردهی بنزین موتور از طریق پیش بینی عدد آرام سوزی آن با استفاده از دادههای تقطیر به روش شبکهی عصبی مصنوعی میباشد.
در این فصل کلیات تحقیق بررسی خواهد شد بهطوریکه در بخش اول مقدمهای بر پایاننامه و در بخش دوم انگیزهی ما در مورد انتخاب این موضوع و اهمیت آن بیان خواهد شد. در ادامه و در بخش سوم مسألهی اصلی تحقیق معرفی خواهد شد. ضرورت انجام این رساله در بخش چهارم مطرح شده و در بخش پنجم، اهداف این پایاننامه که قصد داریم با انجام تحقیقات به آن دست یابیم بیان خواهد شد. در بخش ششم نوآوریای که برای حل مسألهی این تحقیق جهت رسیدن به اهداف پایان نامه انجام شده مطرح خواهد شد و در نهایت در بخش هفتم این فصل نحوهی فصلبندی این پایاننامه فهرست شده است.
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1